Böğürtlenli Pasta Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlenli Pasta TarifleriBöğürtlenli Pasta Malzemeler: kek için:
pandispanyanın her iki parçasının iç yüzeylerini sütle ıslatın kreması için, sütün yarısını toz şekerle birlikte tencereye aktarıp ocağa oturtun(kaşıkla arasıra karıştırın ) sütün kalanını unla, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın tenceredeki süt ısınmaya başlayınca üzerine, unla çırpılmış sütü katın muhallebi kıv***** gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin ocaktan indirip ılınmaya bırakın ardından üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın bir miktar kremayı pastanın bir katına sürüp üzerine böğürtlenin yarısını üzerine dizin diğer pandispanyayı üzerine koyun kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün böğürtlenleri sıralayıp soğuması için pastayı buzluğa koyun Not: tarifte aslında hazır krem şanti kullanılıyor ama ben daha yoğun bir krema için 1 su bardağı toz krem şanti+1,5 su bardağı sütü ayrı ayrı tencereye ekleyip sonra karıştırdım |
Böğürtlenli Pasta Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlenli Pasta TarifleriBöğürtlenli Pasta Malzemeler: Keki İçin:
Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alınSütün üzerine,1 çay bardağı toz şeker,25 çorba kaşığı söke un,1 çorba kaşığı vanilya ilave edip sürekli karıştırarak kremayı pişirinKeki için karıştırma kabına 3 adet yumurta kırınYumurtaların üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edin ve mikserle çırpınÜzerine yarım çay bardağı soğuk su ve karıştırınÜzerine 15 su bardağı söke un,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ilave edin ve karıştırınYuvarlak bir çemberin altını yağlı kağıt ile kapatın Yuvarlak çemberin içine kek karışımını boşaltınÖnceden ısıtılmış olan 175 dercelik fırında pişirinPişen pasta kekini pişirnce soğumaya bırakınDaha sonra 3 parça kesinServis tabağına yuvarlak çemberi alın1kat pasta kekini alınÜzerine böğürlern reçeli sürünÜzerine kremanın yarsını dökün ve yayınÜzerine damla çikolata paylaştırınÜzerine 2pasta kekini alın ve elinizle bastırınÜzerine böğürtlen reçeli ve kremadan dökünÜzerine son kağada kapatın ve üzerine şanti sürünDaha sonra pastanın kenarlarını şanti ile süsleyinPastanın ortasına böğürtlen ilave edin ve soğumaya bırakınDaha sonra yuvarlak çemberen çıkartın ve servis edin Not:Oktay Usta Tarifi |
|