Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armutlu, kek, tarifleri

Armutlu Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Kek Tarifleri







Armutlu Kek
Malzemeler:
  • 2 adet armut (mümkünse sert olanlarından)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • iri çekilmiş ceviz içi yada fındık
Hazırlanışı:
Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın
Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarla karıştırın
Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim Hamuru kalıba boşaltalım
Armutlarıkabuklarını soyup, ikiye bölelim Çekirdeklerini cıkarıp, enine ince ince dilimliyelim Dlimlerken alttan tam kesmeyelim dilimler birbirinden ayrılmasın
Karşılıklı gelecek şekilde armutları kek hamurunun üzerine dizelim Üzerine hafif bastıralım
Üzerine tarçın, ceviz, fındık ne varsa serpelim
190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim (yaklaşık 40-45 dk)
Not: Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla

Armutlu Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Kek Tarifleri



Armutlu Kek
Malzemeler:
  • 150 gr tereyağı veya margarin (10 çorba kaşığı)
  • 150 gr tozşeker (10 çorba kaşığı)
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı süt
Süsleme için:
  • 1 adet armut, yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Yuvarlak veya kalp şeklindeki kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın Yağ, şeker, un, kabartma tozu ve kakaoyu geniş bir kapta karıştırın İçine çırpılmış yumurtaları ve sütü ekledikten sonra 3-4 dakika daha karıştırın Soyulup dilimlenmiş armutları limon suyuna batırdıktan sonra, kek kalıbına simetrik biçimde dizin Önceden hazırladığınız karışımı, armutların şeklini bozmadan kalıbın içine boşaltın Önceden 190 derecede ısıttığınız fırında, 35 dakika pişirdikten sonra kalıbı ters çevirin İsteğe göre sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.