Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kek, limonlu, tarifleri

Limonlu Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Kek Tarifleri







Limonlu Kek
Malzemeler:
  • 300 gr margarin
  • 300 gr (1+1/3 su bardağı) şeker
  • 5 adet yumurta (sarısı beyazından ayrılmış)
  • 9 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 limon kabuğu rendesi
  • 300 gr un (2 su bardağı+2 yemek kaşığı)
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 50 gr çekilmiş badem
  • 150 gr pudra şekeri (1 tepeleme su bardağı)
  • 1 limon
  • yağlı kağıt
Hazırlanması:
Oda ısısında bekletilip yumuşatılmış margarini, şekerle köpük köpük olana kadar çırpın Yumurta sarılarını birer birer ekleyin 4 yemek kaşığı limon suyu ve 2 limon kabuğu rendesi ilave edin Un, kabartma tozu ve bademleri katıp karıştırın
Yumurta akını kar gibi katılaşana kadar çırpın Tahta kaşıkla çırpmadan karışıma ekleyin Fırın tepsisini yaplı kağıtla kaplayın ve hamuru üze rine yayın Önceden 180 derece ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 25 dk pişirin (bizce bu süre 4dakika oldu çünkü 25 dakikadan sonra üzeri yanmasın diye ısıyı 150'ye getirdik)
Piştikten sonra kekin yüzeyine birçok yerinden bıçak veya kürdan batırın ve 4 yemek kaşığı limon suyunu üzerine gezdirin Keki soğumaya bırakın Pudra şekerini, geri kalan limon suyu ve rendesiyle karıştırıp keke sürün (isterseniz üstünü de ince limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz)



Alıntı Yaparak Cevapla

Limonlu Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Kek Tarifleri



Limonlu Fındıklı Kek
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 15 su btoz şeker
  • 2 limon
  • 1 su bsüt
  • 1 su bsıvıyağ
  • 1 pvanilya
  • 1 pkabartma tozu
  • 25 su bun
  • file fındık
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına ilk olarak yumurtaları kırın, üzerine toz şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpnDaha sonra üzerine süt, sıvıyağ,vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın En son kabartma tozu ve unu karıştırarak ekleyin Kıvamını ayarladıktan sonra fındığını ve limon suyunu da ekleyip karıştırın Kek kalıbına dökerek 170 derecede pişirin Pişip ilk sıcaklığı çıkınca en son limon kabuğu rendesi üzerine serpip servis edin
Not:Oktay Usta Tarifi




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.