Havuçlu Ve Fındıklı Kek-Nasıl Yapılır |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Ve Fındıklı Kek-Nasıl Yapılırhavuçlu ve fındıklı kek malzemeler:[*]kek malzemeleri:
1 4 yumurtanın sarısı ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın 2 1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir spatulayla karıştırın 3 yumurtaların aklarını ayrı bir kapta mikserin yüksek hızında karıştırın bunları kek karışımına yavaşça ekleyin ve mikserin en düşük hızında 1-2 dakika karıştırın 4 24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin kenarları fırça yardımıyla yağlayın kek karışımını kalıba boşaltın keki önceden ısınmış 175C fırında 40-45 dakika pişirin (ilk yarım saatten sonra kekin üzerine alüminyum folyo kapatın, böylece içi pişmeye devam ederken üzeri yanmaz) 5 kekin tam ortasına bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin pişmişse çıkarıp soğumaya bırakın kremanın hazırlanması: 1 kek soğurken yarım su bardağı unu bir tencereye alın birkaç dakika kısık ateşte çevirin 2 ardından sırasıyla 3 yemek kaşığı toz şekeri, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek devamlı karıştırarak pişirin karışım muhallebi kıv***** gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın yarım yemek kaşığı margarini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın 3 kek soğuyunca kalıptan çıkarın üzerine soğumuş olan kremayı yayın (dümdüz olmasına gerek yok) kremanın üzerini tarçın, irice çekilmiş fındık ve ince kesilmiş portakal kabukları ile süsleyin |
|