Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, hindistan, kek, tarifleri

Hindistan Cevizli Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistan Cevizli Kek Tarifleri







Hindistan Cevizli Kek
Malzemeler:
  • 1 adet hazır pandispanya (kakaolu)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı Hindistancevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ceviz
Hazırlanışı:
Yumurta pudra şekeri ile iyice çırpılıp kabartılır
Geri kalan malzemeler eklenip karıştırılır
Pandispanyanın bir katının üzerine karışım düzgünce sürülür
175 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika üzeri pembleşene kadar pişirilir
İstenirse sıcak istenirse soğuk servis edilir
Not:Pandispanyanın sadece bir katını kullanıyoruz Diğer katı iyice sarıp buzdolabı poşetine de koyduktan sonra derindondurucuda saklayabilirsiniz




Alıntı Yaparak Cevapla

Hindistan Cevizli Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistan Cevizli Kek Tarifleri



Hindistan Cevizli Kek
Malzemeler;
  • 4 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı şeker,
  • 250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında olmalı)
  • 2 çorba kaşığı dolusu portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı portakal suyu,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı hindistan cevizi,
Kreması için;
  • 400 gr sıvı krema,
  • 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi,
  • 2 veya 3 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı;
Tereyağı ile şekeri iyice karışıp, krema gibi oluncaya kadar çırpın
Karışıma sırası ile yumurta,portakal suyu ve kabuğunu ekleyin
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı beraber eleyin ve karışıma katıp, spatula ile havalandırarak karıştırın
En son hindistan cevizinide karıştırıp, 24-25 cm'lik kelepçeli kalıbınıza dökün(Kelepçeli kalıbınızın altını yağlı kağıt ile kaplayın, yanlara hiçbir şey sürmeyin)
Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında pişirin(Pişip pişmediğini kürdan batırarak yoklayın )
Pişen keki fırından çıkarın ve soğutun
Kremayı, pudra şekeri ve limon kabuğu ile sertleşinceye kadar çırpın
Soğuyan keki ortadan ikiye kesin ve kremanın yarısını oldukça bol bir şekilde araya sürün Sürerken yanlardan dışarı taşmaması için kenarlara fazla sürmeyin
İkinci kek katını çok fazla bastırmadan yerleştirin ve kalan kremayı yine yanlardan taşmayacak şekilde üste sürün Dilerseniz üstünü portakal veya limon kabuklarıyla, birazda hindistan cevizi serperek süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
Not;Bu kekin tadı, pişirdikten altı saat sonra çok daha güzel oluyor



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.