Hindistan Cevizli Kek Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistan Cevizli Kek TarifleriHindistan Cevizli Kek Malzemeler:
Yumurta pudra şekeri ile iyice çırpılıp kabartılır Geri kalan malzemeler eklenip karıştırılır Pandispanyanın bir katının üzerine karışım düzgünce sürülür 175 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika üzeri pembleşene kadar pişirilir İstenirse sıcak istenirse soğuk servis edilir Not:Pandispanyanın sadece bir katını kullanıyoruz Diğer katı iyice sarıp buzdolabı poşetine de koyduktan sonra derindondurucuda saklayabilirsiniz |
Hindistan Cevizli Kek Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistan Cevizli Kek TarifleriHindistan Cevizli Kek Malzemeler;
Tereyağı ile şekeri iyice karışıp, krema gibi oluncaya kadar çırpın Karışıma sırası ile yumurta,portakal suyu ve kabuğunu ekleyin Unu, kabartma tozunu, vanilyayı beraber eleyin ve karışıma katıp, spatula ile havalandırarak karıştırın En son hindistan cevizinide karıştırıp, 24-25 cm'lik kelepçeli kalıbınıza dökün(Kelepçeli kalıbınızın altını yağlı kağıt ile kaplayın, yanlara hiçbir şey sürmeyin) Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında pişirin(Pişip pişmediğini kürdan batırarak yoklayın ) Pişen keki fırından çıkarın ve soğutun Kremayı, pudra şekeri ve limon kabuğu ile sertleşinceye kadar çırpın Soğuyan keki ortadan ikiye kesin ve kremanın yarısını oldukça bol bir şekilde araya sürün Sürerken yanlardan dışarı taşmaması için kenarlara fazla sürmeyin İkinci kek katını çok fazla bastırmadan yerleştirin ve kalan kremayı yine yanlardan taşmayacak şekilde üste sürün Dilerseniz üstünü portakal veya limon kabuklarıyla, birazda hindistan cevizi serperek süsleyebilirsiniz Afiyet olsun Not;Bu kekin tadı, pişirdikten altı saat sonra çok daha güzel oluyor |
|