Limonlu Pasta Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Pasta TarifleriLimonlu Pasta Malzemeler:
Kreması için 1 bardak sütü tencereye alın Üzerine toz şekeri ekleyerek çırpın Sübyesi için 1 bardak sütü, unu ve yumurta sarısını çırpın Daha sonra tenceredeki süte ekleyerek pişirin Pişince kremayı soğumaya alın Pastayı ıslatmak için bir limon sosu hazırlayın Bunun için 2 limonu soyduktan sonra üzerine toz şeker ekledikten sonra doğrayıcıdan geçirin Bununla pasta kekini ıslatın Daha sonra arasına hazırladığınız kremayı koyarak kapatın Daha sonra krem şantiyi köpürttükten sonra içine biraz gıda boyası koyarak sarı olmasını sağlayın Daha sonra bu şanti ile pastayı sıvayın Limon dilimleri ve yeşil fıstık ile süsleyerek bir süre buzdolabında beklettikten sonra soğuk servis yapın Not:Oktay Usta Tarifi |
Limonlu Pasta Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Pasta TarifleriÜç Katlı Limonlu Bar Malzemeler:
oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini mikserle yüksek hızda karıştırın Vanilyayı ekleyin Unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene dek karıştırın Hamuru 20x20cm ebatlarında yağlanmış bir kalıba, elinizle düzleştirerek, yayın Buzdolabında yarım saat bekletin Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın Orta hararetli fırında yarım saat pişirin Hamur pişerken krem peynirli dolguyu hazırlayın Krem peyniri ve 1,5 su bardağı pudra şekerini karıştırın Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin Orta hızlı mikserle krema kıv***** gelene dek karıştırın Kabın üzerini folyo ile kapatıp buzdolabında bekletin Limonlu kat için yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve toz şekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın Kabı kısık ateşin üzerine oturtun Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın Ateşi biraz yükselterek krema kıv***** gelene dek pişirin Kabı ateşin üzerinden indirin Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 yemek kaşığı yağı ekleyin İyice karıştırın 10 dakika soğumaya bırakın Fırından çıkardığınız hamuru ılınması için bekletin Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımıyla hamurun üzerine yayın Onun üzerine limonlu karışımı yayın Orta hararetli fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi gibi olana dek pişirin Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin Sonra 1 saat buzdolabında bekletin Üzerine pudra şekeri serpip, dikdörtgen şekilde dilimleyerek servis yapın |
|