09-06-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Soslu Cheesecake
Meyve soslu cheesecake

cheesecake'in malzemeleri: 2 paket burçak bisküvi, 125 gr yumuşak margarin, 1 tutam tarçın, 3 kutu krema peyniri (her biri 200 gr, soft cheese diye geçiyor türkiye'de en çok pınar beyaz biliniyor), 3 kutu labne peyniri, 3 su bardağı toz şeker, 3 yumurta, 1 paket vanilya, 1 paket meyveli sos yumurta ve şekeri çırpın
içine krema peynirlerini, labne peynirlerini ve vanilyayı ekleyip mikserin en yüksek hızında birkaç dakika daha karıştırmaya devam edin bisküvileri mutfak robotunda ufalayıp tarçınla karıştırın ve margarinle yoğurun yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp bisküvileri dibine döşeyin elinizle iyice bastırıp düzleyin peynirli karışımı üzerine döküp önceden ısıtılmış 180-200C fırına yerleştirin fırının altına bir tepsi yerleştirmenizde yarar var çünkü pişme esnasında yağı damlayabiliyor 40-45 dakika pişirin
pişince buzdolabına yerleştirin 1 saat sonra kelepçeli kalıptan çıkarıp, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz meyveli sosu üzerine sürün ve tekrar buzdolabına koyun (alttaki kalıbı çıkarmayın, bu kalıbın üzerinde servis yaparsanız daha iyi oluyor) en az iki saat (en iyisi bir gece) buzdolabında bekletin
|
|
|