Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, elmalı, keknasıl, yapılır

Elmalı Ve Bademli Kek-Nasıl Yapılır

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Ve Bademli Kek-Nasıl Yapılır







Elmalı ve bademli Kek



Malzemeler:
1 su bardagi kendinden kabaran un (self-rising flour)
not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz Bu tarifte 1 bardagini alt hamura, kalanindanda 3/4 bardak ust hamura kullanin
1/2 su bardagi iyice cekilmis badem
80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar)
1/3 bardak kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu
1 cirpilmis yumurta (yaklasik)

Icine
4 su bardagi soyulup, ayiklanip ufak kup kup dogranmis elma (yaklasik buyuk 3 tane)
1/2 su bardagi kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu

Ustune:
3/4 su bardagi kendinden kabaran un
1 tatli kasigina yakin tarcin
4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
1/3 su bardagi kahverengi seker

Yapilisi:[*]Yuvarlak kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin 1 bardak unu ve bademin yarisini birlikte bir kapta karistirin Soguk yagi kucuk kucuk bicakla unun icinde kiyin [*]Parmak uclarinizla yagi hamura yedirin ufalayarak Seker ve limon suyunu ilave edin Sonra sertce bir hamur haline gelmeye yetecek kadar cirpilmis yumurtadan ilave edin [*]Hamuru hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin Kalan cekilmis bademi ustune serpip buzdolabinda sogumaya birakin (yarim saat kadar) [*]Elmalari, kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune duzgunce yayin [*]Ust hamuru yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin Sekeride ilave edip elmalarin ustune serpistirin (Ust hamurunu yaptiginiz zaman hamurdan ziyade topakli kirintili bir yapisi olacaktir (Cokelek peyniri gibi) Bunu elmalarin ustune esit sekilde serpistireceksiniz Pistigi zaman kekinize ayri bir kitirlik verecektir) [*]Onceden isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat 15 dakika kadar ustu iyice kizarana kadar pisirin [*]10 dakika kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.