Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böğürtlenli, kek, tarifleri

Böğürtlenli Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Kek Tarifleri







Böğürtlenli Kek
Malzemeler:
  • 3 orta boy yumurta
  • 1 su bardağından bir barmak eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao(tepeleme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı taze böğürtlen
  • Yarım su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı:
Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar yaklaşık on dakika çırpınİçine önce sıvı malzemeleri ekleyin
Daha sonra kuru malzemeleri eleyerek karışıma ilave edin Malzemeler birbirine karışana kadar çırpın
Damla çikolataları bir miktar un'a bulayın(dibe çökmemesi için)ve kek hamuruna ilave edip tahta kaşık ile karıştırın
Baton kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayınİçine kek karışımının yarısını dökün üzerine böğürtlenlerin yarısını serpiştirinKalan hamuru'da kalıba boşaltıp üzerine kalan böğürtlenleri aralıklı olarak dizin
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında(yavaş yavaş pişirdim) 60 dakika pişirin
Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıp kontrol edebilirsinizKürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir(Fırın özellikleri değişiklik gösterebiliyor unutmayın)Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Böğürtlenli Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Kek Tarifleri



Böğürtlenli Topkek
Meyveli kekleri sevenler için harika bir tarif
Malzemeler: (18 adet için)
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı böğürtlen
Hazırlanışı:
Bütün kuru malzemeler bir kapta karıştırılır Yumurta, süt ve yağ ayrı bir kapta çırpılır Sıvı karışım yavaş yavaş kuru karışıma katılır En son böğürtlen ilave edilip bir kaşık yardımıyla karıştırılır Topkek kalıplarına kağıt kalıplardan yerleştirilir Tamamını dolacak şekilde kalıplar doldurulur Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir
Not : Mutlaka ama mutlaka kağıt kalıp kullanın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.