Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, rulo, tarifleri

Biftek Rulo Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftek Rulo Tarifleri







Biftek Ruloları
Biftek rulo ile sofranıza farklı bir lezzet katabilriisnizDeişik ve güzel bir tarif biftek rulosu
Malzemeler:
  • 6 Adet Biftek
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Kimyon
  • Tuz
  • 250 gr Kıyma
  • 1 Çay Kaşığı Bezelye
  • 1 Çorba Kaşığı Salça
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Çorba Kaşığı Margarin
Hazırlanışı:
Havuç ve soğanı soyup rendeleyinKimyon karabiber tuz kıymayı yoğurun ve bezelyeleri içine ekleyinBifteklerin içine bu karışımı koyun ve ağzını kapatınRulo gibi sarınAğzı açılmasın diye kenarlarını kürdan ile kapatınBiftekleri bu şekilde doldurup yağladığınız tepsiye sıralayınSalçayı su ile ezip sos yapın ve bifteklerin üstüne dökünFırına sürünYarım saat pişirnKürdanlar hoş görüntü değilse sizin için servis tabağına biftekleri koyduğunuzda kürdanlarını çıkarın



Alıntı Yaparak Cevapla

Biftek Rulo Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftek Rulo Tarifleri



Ispanaklı Biftek Sarma
Malzemeler:
  • 6 adet dana biftek
  • 1 adet kırmızı yağ biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 200 gr ıspanak
  • 1 diş sarmısak
  • 6 ince dilim dil peyniri
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Dana bifteklerimizi iyice dövüp biraz dinlendirelim Soğanımızı ve sarmısağımızı ince doğrayalım Hafif kavuralım kırmızı yağbiberimizide ince doğrayıp soğanımızın üzerine ilave edelim En son ıspanağımızı doğrayıp ekleyelim biraz daha kavuralım Bifteğimizi tek tek tezgahımızın üzerinde açalım İçerisine ıspanaklı iç harcımızdan koyalım üstene bir dilim dil peyniri koyup bifteğimizi iyice saralım Açılmaması için kürdanla tutturalım Biftek sarmalarımızı sıvı yağda alt üst kızartalım Kızaran sarmaları borcama alıp üzerine bir bardak suda erittiğimiz salça ve unu gezdirip önceden ısıtılmış fırına verelim Biftekler piştiğinde fırından çıkaralım Servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.