![]() |
Kayısı Marmelatı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısı Marmelatı TarifleriKayısı Marmelatı Malzemeler:
Kayisilar cekirdekleri ayiklandiktan sonra robotta cekilerek kaynatilacak olan tencereye alinir ve ocagin alti acilir kaynamaya burakilir köpügü gelip gecince sekeri ilave edilir ve kivama gelene dek daha kaynatilir ocaktan alinmadan istenirse birkac damla limon suyu eklenir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kayısı Marmelatı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısı Marmelatı TarifleriKayısı Marmelatı Malzemeler:
Kayısılar iyice yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır ![]() ![]() ![]() Elde dilen kayısı püresi yine tencereye alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Marmeladın kıvama geldiğini anlamak için : Karıştırdığımız tahta kaşığa bir miktar alıp kaşıktan akma kıv***** baktığımızda ağdalı bir kıvam vermesi gerekir ![]() ![]() Not: 1 kg kayısı çekirdekleri çıkarıldıktan sonra 800gr kalıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|