Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hurmalı, kek, tarifleri

Hurmalı Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurmalı Kek Tarifleri







Hurmalı Kek
Malzemeler:
  • 200 gr hurma
  • 15 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı granul kahve (nescafe turu suda cözülür kahve)
  • 110 gr tereyağı
  • 75 gr kahverengi şeker
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 yumurta
  • 100 gr rendelenmiş sütlü cukolata
  • 25 çay kaşığı kabartma tozu
  • aldığı kadar un ( kek kıvamında bir hamur olucak )
Hazırlanışı:
hurmaların çekirdekleri çıkartılırsu, kahve ve hurmalar karıştırılarak suyunu çekene kadar pişirilirsoğumaya brakılır
tereyağı şeker ve bal ilave edilip cırpılır Yumurtalar tek tek ilave edilip çırpılır rendelenmiş cukolata ilave edilir hafif karıştırılır
un ve kabartma tozu da ilave edilipistenilen bir formda tepsiye yada Kalıba dökülür ve pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla

Hurmalı Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurmalı Kek Tarifleri



Hurmalı ve Fındıklı Kek
Malzemeler;
  • 4 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket puding (yarım pakert vanilyalı ve yarım paket kakaolu karısık)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 cay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 10-15 adet hurma
  • 1 cay bardağı cekilmiş fındık içi
Çikolata sosu için;
  • 1/2 su bardağı su
  • 25 ml krema
  • 1/2 cay bardağı tozseker
  • 1 çorba kasığı kako
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1,5 paket bitter çikolata
Hazırlanışı:
Yumurtaları bir kapta 2 misli olana kadar çırpın, içine sut ve sıvı yağı ilave edin guzel ce cırpın ayrı bir kapta hurma ve fındık hariç diğer malzemeleri karıştırın Hazıladığımız sütlu karısımı unlu karısımı azar azar ilave ederek mikserele iyice cırpıyoruz Hamur oldukca koyu oluyor herzamanki keke hamurundan daha katı oluyor Merak etmeyin Sonra doğranmıi hurmalarımızı ve çekilmiş fındığımız ilave edip thta kaşıkla güzlece karıştıryoruz Yağlanmış kek kalıbına dökelim Önceden ısıtılmıs fırında 170 derede 35-40 dk ğişirin Ama mutlaka kontrol edin çıkarmadan evvel Sonr fırından alıp ılınmaya bırakıyoruz
Diğer tarafta bir kapta sos malzemlerimiz guzelce karıştırıp kısık ocakta ve sürekli karıştırarak bir tasım kaynatın Sonra ocaktan alın ve ara ara karıştırarark ılımasını bekleyin
Sosumuzu kekin uzerine guzelce döküyoruz Arzu edersenin üzerine susleyebilirsiniz Ben fıle badem serptim Yarım saat beklettikten sorna dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz
Not: Lezzet dergisinin Ocak sayısında görüp yaptım hemen Toplantımızda vardı Tam not aldı yani gercekten sunum ve tat açısından cok guzel bir kek



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.