Çilekli Tart-Nasıl Yapılır |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Tart-Nasıl YapılırÇilekli Tart malzemeler:[*]hamur malzemeleri:
1 tuzsuz bademleri kaynar su dolu bir kaba koyup yumuşamaları için bir süre bekleyin yumuşayınca suyu süzüp kabuklarını soyun ve rondodan geçirerek toz haline getirin 2 3 çay bardağı unu derin bir kaba eleyin ortasını havuz gibi açın 90 gr tereyağını küp küp kesip unun ortasına koyun hamuru ufalanmış ekmek görüntüsü alana kadar parmak uçlarınızla yoğurun 3 1,5 çay bardağı toz bademi, 1 kahve fincanı toz şekeri ve 1 yumurtayı hamura ekleyip iyice yoğurun tart kalıbının içine yağlı kağıt serin (23 cm çapında) hamuru elinizle bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına yayın 4 hamuru buzdolabında yarım saat bekletin daha sonra önceden ısıtılmış 180C fırında 15 dakika pişirin fırından çıkarıp soğutun * hamurun tarifi için l*ezzet dergisinin nisan 2004 sayısından yararlandım ordaki hamur tarifinden farklı olarak ben daha fazla badem ve yumurta akı ekledim kremanın hazırlanması: 1 750 ml sütü, 1 yumurtayı, 2 yemek kaşığı tereyağını, 3 yemek kaşığı unu, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı bir tencere alın devamlı karıştırarak -muhallebi kıv***** gelene kadar- pişirin pişince altını kapatıp arasıra karıştırarak soğutun (bu benim genel krema tarifim olduğu için ben miktarlarda değişiklik yapmadım ama malzeme biraz artabiliyor) 2 hamur ve krema soğuyunca kremayı hamurun üzerine yayın üzerlerine bolca suyla yıkanıp kağıt havlu üzerinde sularını süzdürdüğünüz çilekleri yerleştirin |
|