Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
papaz, tarifleri, yahnisi

Papaz Yahnisi Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Papaz Yahnisi Tarifleri







Papaz Yahnisi
Malzemeler:
  • 1 kg kuşbaşı dana (biraz irice doğrattım)
  • ½ kg kadar arpacık soğanı (evde yoktu ben de soğanların ufaklarını seçip ikiye, üçe bölerek kullandım)
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2-3 kaşık balsamik sirke
  • 1 kesme şeker
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • tuz, karabiber, yenibahar
Hazırlanışı:
Zeytinyağını kızdırıp etler ilave edilir ve etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavrulur Biraz kaynar su konarak 20 dakika kadar pişirilir Soğan, sarımsak, gerekirse biraz daha kaynar su, sirke ve diğer malzemeler eklenerek ağır ateşte pişirilir() Soğanlar biraz daha diri kalmalı (Ben acelem olduğu için düdüklü tencerede pişirdim, daha hızlı pişti ama soğanlar biraz erimişti) Patates püresi veya pilavla servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla

Papaz Yahnisi Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Papaz Yahnisi Tarifleri



Nohutlu Papaz Yahnisi
Malzemeler: (6 kişilik)
  • 500 gr kuşbaşı süt danası eti
  • 30 gr tereyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 500 gr arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 domates
  • 15 gr domates salçası
  • dolmalık sarı ve kırmızıbiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 10 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Sarımsakların kabuklarını soyup kıyın Arpacık soğanların kabuklarını soyun Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın Haşlanmış nohut, domates, salça, biberler, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın Tereyağını tencerede eritip kuşbaşı et ve sarımsakları ekleyin Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam edin Soğanları ilave edip 5 dakika daha kavurun Unu yemeğin içine serpip karıştırın Kasedeki nohutlu karışım ve sıcak suyu tencerenin içine ekleyin Tencerenin kapağını kapatın Birkaç taşım kaynayınca ocağı kısın ve etler iyice yumuşayıp yemek kendi suyu ile kalıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın
Not:Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.