Papaz Yahnisi Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Papaz Yahnisi TarifleriPapaz Yahnisi Malzemeler:
Zeytinyağını kızdırıp etler ilave edilir ve etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavrulur Biraz kaynar su konarak 20 dakika kadar pişirilir Soğan, sarımsak, gerekirse biraz daha kaynar su, sirke ve diğer malzemeler eklenerek ağır ateşte pişirilir() Soğanlar biraz daha diri kalmalı (Ben acelem olduğu için düdüklü tencerede pişirdim, daha hızlı pişti ama soğanlar biraz erimişti) Patates püresi veya pilavla servis yapılır |
Papaz Yahnisi Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Papaz Yahnisi TarifleriNohutlu Papaz Yahnisi Malzemeler: (6 kişilik)
Sarımsakların kabuklarını soyup kıyın Arpacık soğanların kabuklarını soyun Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın Haşlanmış nohut, domates, salça, biberler, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın Tereyağını tencerede eritip kuşbaşı et ve sarımsakları ekleyin Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam edin Soğanları ilave edip 5 dakika daha kavurun Unu yemeğin içine serpip karıştırın Kasedeki nohutlu karışım ve sıcak suyu tencerenin içine ekleyin Tencerenin kapağını kapatın Birkaç taşım kaynayınca ocağı kısın ve etler iyice yumuşayıp yemek kendi suyu ile kalıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın Not:Oktay Usta Tarifi |
|