1 labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır
2 üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır
ekleme: rengin hanım kendi tarifini göndermiş: 3 sap (sapları ile birlikte) LABADA tohumunu iyice yıkayıp ve hatta biraz tuzlu suda bekletilerek büyük bir tencerede kaynatılır , birkaç saat ağır ateşte demlenmeye bırakılır Daha sonra temiz bir kaba süzülerek bir kenara alınır Başka bir tencerede tahminen 15 litre süt kaynatılır (gerekirse sonradan ilavelerle bu ölçülerde değişiklikler yapılabilir) Bir kapta tahminen 10 tatlı kaşığı un, tuz, karabiber, demlenip beklemeye alınan (soğuk) labada tohumu suyu ile koyu boza kıv***** getirilir ve devamlı karıştırılarak kaynayan süte ilave edilir Arkasından sütlü kahve rengi alana kadar demlenmiş çaydan ilave edilir Ben şimdiki sütler yağsız olduğu için kaynama sırasında biraz tereyağı da ilave ediyorum Çayın tadı yeteri kadar tuzlu ve labada tohumunun kekremsi tadı hissedilir kıvamda oluncaya kadar ilavelerde bulunularak kısık ateşte kaynatmaya devam edilir En sonunda fincanlara koyarak yanında tereyağı ve karabiber ile servis edilir
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.