Karabiberli Bonfile Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karabiberli Bonfile Nasıl YapılırKarabiberli Bonfile Sosa katılan karabiber yemeğe enfes bir tat veriyor Malzemeler:
1) Fırını 100 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın Fırına dayanıklı bir kapta margarini eritin Eti kapta harlı ateşte 1 dakika kadar pişirin Ardından kabı fırına verip 10 dakika daha pişirin![]() 2) Bu arada karabiber tanelerini kabaca ezin Et suyunu kaynatıp yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin![]() 3) Eti kaptan alın Alüminyum bir folyoya sarıp 2 - 3 dakika daha kapattığınız fırında bekletin![]() 4) Et suyunu eti pişirdiğiniz kaba alın Karabiber taneleri ve süt kremasını ekleyin 3 - 4 dakika kadar pişirin Eti sos eşliğinde servis yapın ![]() Etlerin yumuşak kalması için Dana eti genelde yağsızdır Bundan dolayı pişirme işlemi esnasında da kurur Bunu engelleyebilmek için harlı ateşte kısa bir süre piştikten sonra fırında pişirmeye bırakılır ![]() Sosunuza nefis bir aroma katın Sosunuzun daha kıvamlı ve lezzetli olması için suyunu hafifçe çekmesi gerekir Karabiberi ancak bu işlem gerçekleştikten sonra eklemekte yarar var Böylece aromasını korur ![]() |
|
|
|