![]() |
Hindistan Cevizli Pasta Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistan Cevizli Pasta TarifleriHindistan Cevizli Pasta Malzemeler:
Kekun'u paketteki tarife göre hazırlayıp pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp ayırdığınız 1 su bardağı krema ile karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: ben hindistan cevizini ve ekşi kremayı ölçmeden göz kararı ilave ettim, önemli olan sürülebilecek yoğunlukta bir krema elde etmek ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistan Cevizli Pasta TarifleriHindistan Cevizli Pasta Malzemeler:
Ahududunun açılmasını bekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada soğuk suda jelatini yumuşatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kremayı bisküvi tabanının üzerine yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistan Cevizli Pasta TarifleriHindistan Cevizli Ilık Pasta Malzemeler:
Karıştırma kabına yumurtayı kırın ve şekerle karıştırın ![]() ![]() Spatulayla iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin ![]() ![]() Not:Oktay Usta Tarifi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistan Cevizli Pasta TarifleriHindistan Cevizli Çikolatali Alman Pastasi Malzemeler: Kek Malzemesi:
Iki Adet kek kalibimizin altina yagli kagit serdikden sonra sprey yada normal yag ile yaglayalim ![]() ![]() Cikolatayi 6 kasik su ile puruzsuz haline kadar karistirarak hafif atesde eritelim ve ilinmasi icin kenara alalim ![]() Tereyagi ve 1 bardak ve ceyrek bardak sekeri krema halini alincaya kadar cirpalim ( el mixer ile 10 dakika kadar) Yumurta sarilarini, cikolatayi ekledikden sonra un, kabartma tozu, tuz ve karbonat ekleyip hafif cirpalim ![]() ![]() Temiz bir kase icinde diger ceyrek seker ile yumurta beyazlarini cirpalim ![]() ![]() 2 Ayri kaliplara paylastirip pisirelim ![]() ![]() ![]() Hindistan cevizli krema yapimi: Krema , seker, tere yagi ve yumurta sarilarini ates’e dayalinikli bir tencereye alip hafif atesde karistiralim ![]() ![]() Chocolate Mousse
![]() ![]() •Bir tencere icersine yumurta sarilarini alalim ve cikolatalri tere yagini koyup karistira karistira ganas yapalim diyer yanda beyalari kopurunceye kadar cirppalim ve krem santiyide kopurttelim her ikisini bir birine (fold) yani katlar gibi spatula ile bir birine yavas yavas katlayalim alttan uste nazik bir sekilde •kremsanti ve yumurta beyazlari bir birine karisinda cikolatali karisimida kermestili karisima ayni sekilde katlayalim •yanliz birsey soylemek istiyorum turkiyedeki krem santilerde seker yok sanirim bizim buradaki kremsantiler sekerli oluyor sizler yaparken seker ayarini kendi arazinuza gore ayarlayabilirisniz ![]() ![]() •Kek i bitirme asamasi •Son olarak keklerimiz soslarimiz ve kremamizi yaptik simdi bitirme asamasina geldik • Kelepceli kaliba ikiye bolunen kekleri aldim ve icersine hindistan cevizli sostan koydum ve uzerine mouse sos koydum ustune bir kek daha koydum ve bu sekilde uc kat yaptim en son kalan keki yine ortadan cok ince bir tabaka olarak ikiye boldum en son katina sadece mouse koyup dolaba aldim ikisaat dolapta beklettik bu arada yine aci cikolatali ve sutlu cikolatali bir ganaj hazirladim kelepceli pasta kalibindaki kekimizi dopalaptan cikarttip uzerine ince bir tabaka olark ganaj i doktum yine buz dolabina koyup ikisaat daha beklletttim ve dopaltan servis icin cikarttigimda yanlarini ince uclu bir bicak ile kesip kelepceli tepsiden cikarttim ve kenarlarina tekrar cikolata surup ceviz kapladim userinede birer parca ceviz ve kreme il susleyip servise aldim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|