![]() |
Fransız Keki Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Keki TarifleriFransız Keki Malzemeler:
Çikolata ve tereyağını *benmari usulü eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta aklı karışımı diğer karışıma *katlayarak ilave et ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kekiniz ılıyınca üzerine kakao serpiştirin ![]() Notlar:Benmari usulü, yarısına kadar su doldurulmuş kabı ocağa koyun ve kaynatın ![]() ![]() Katlayarak ilave etmek, koyduğunuz malzemeyi kabın altından üstüne doğru, ezmeden ve yumurta beyazındaki kabarcıkları söndürmeden karıştırmaktır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fransız Keki Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Keki TarifleriÇikolatalı Fransız Keki Malzemeler: kek malzemeleri:
150 gr margarini benmari usulü eritin ![]() ![]() çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin ![]() ![]() ![]() fırını 220C'ye getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() karışımı kalıba yayıp ısınan fırında 20 dakika pişirin ![]() kek pişerken paketin arkasına göre sosu hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|