Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransız, keki, tarifleri

Fransız Keki Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Keki Tarifleri







Fransız Keki
Malzemeler:
  • 5 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • 1 su bardağı şeker
  • 240 gr bitter çikolata ( 3 paket)
  • 200 gr tereyağı
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
Üzerine:
  • kakao
Hazırlanışı:
Çikolata ve tereyağını *benmari usulü eritinYumurta sarıları ile şekeri birlikte çırpınErimiş çikolatayı karışıma ilave edinUn, kakao ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edinYumurta akı ile tuzu kar gibi olana kadar çırpın
Yumurta aklı karışımı diğer karışıma *katlayarak ilave etHamuru kelepçeli bir kek kalıbına dökünFırını önceden 175 derecede ısıtın, fırının en alt rafına içi su dolu bir kap koyunYaklaşık 30-35 dakika kadar, keke batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin Keki pişirme süreleri fırından fırına değiştiği için 25 dakikadan itibaren kekinizi kontrol etmeye başlayın
Kekiniz ılıyınca üzerine kakao serpiştirin
Notlar:Benmari usulü, yarısına kadar su doldurulmuş kabı ocağa koyun ve kaynatın İçine malzemeyi koyduğunuz diğer bir kabı üzerine oturtun Fakat üstteki kap altta kaynayan suya değmeyecek
Katlayarak ilave etmek, koyduğunuz malzemeyi kabın altından üstüne doğru, ezmeden ve yumurta beyazındaki kabarcıkları söndürmeden karıştırmaktırAfiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla

Fransız Keki Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Keki Tarifleri



Çikolatalı Fransız Keki
Malzemeler:
kek malzemeleri:
  • 160 gr bitter çikolata
  • 150 gr margarin
  • 4 yumurta
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık
  • 2/3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 paket kabartma tozu
üzerine:
  • çikolatalı sos (1 paket hazır sos + 1/2 litre süt)
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz/fındık
Hazırlanması:
150 gr margarini benmari usulü eritin eriyen margarine 160 gr bitter çikolatayı ekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağlayın
çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alın 4 yumurtanın sarısını, toz şekeri ve cevizi ekleyip iyice çırpın unu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin
ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırın karışıma kabartma tozunu ekleyerek aynı şekilde bir-iki kez daha karıştırın
fırını 220C'ye getirin kek kalıbını yağlı kağıdın üzerine getirip bir daire çizin bu kağıdı kek kalıbının tabanın yerleştirin kalıbın kenarlarını da fırça yardımıyla ayçiçek yağı ile yağlayın (bu sayede kekinizin tabanı dümdüz olacak)
karışımı kalıba yayıp ısınan fırında 20 dakika pişirin
kek pişerken paketin arkasına göre sosu hazırlayın (bir paket çikolata sosu fazla gelebilir bu yüzden bir paketten biraz az yapabilirsiniz) sos oda sıcaklığına gelince pişen kekiniz de yeterince soğuyunca keki kalıptan çıkarıp bir tabağa ters çevirin üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sosu yayın üzerine çekilmiş ceviz serpip mevsim meyveleri ile süsleyin hemen servis yapın





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.