Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
islim, kebabı, tarifleri

İslim Kebabı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İslim Kebabı Tarifleri







İslim Kebabı
Malzemeler: 15 adet
  • 1,5kg ince uzun patlıcan
  • 4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
  • 3-4 adet küçük domates
köfte için:
  • yarım kg kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
  • tuz
  • karabiber
sos için:
  • 2-3 domates
  • sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • tuz
Hazırlanması:
Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletinBu arada köfteyi hazırlayın Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirinKöfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartınDerin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirinSosu için domatesleri soyup rendeleyin Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın



Alıntı Yaparak Cevapla

İslim Kebabı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İslim Kebabı Tarifleri



Kabaklı İslim Kebabı
Malzemeler:
  • 3 Patlıcan
  • 2 Kabak
  • 2 Biber
  • 3 Domates
  • 1 Çorba K Domates Salçası
  • Tuz
  • Su
Köftesi İçin:
  • 300gr Kıyma
  • 1 Soğan
  • 1 Yumurta
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Galeta Unu
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyun Kabakları ve patlıcanları uzunlamasına ince ince dilimleyin Az yağda, yarı kıvamda kızartın Köftesini hazırlamak için; kıymayı karıştırma kabına alın Üzerine soğanı rendeleyin

Yumurtayı kırın Maydanozu doğrayıp ekleyin Kıvamı bağlayacak kadar galeta unu koyun Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra iyice yoğurun ve yuvarlayın Bir tane patlıcan dilimini dikey, üzerine kabak dilimini yatay olarak koyun

Ortaya köfteyi koyun Önce kabağı kenarlarından kapatın, sonra patlıcanı kapatın Ters çevirip fırın kabına dizin Biberleri 2şer cm uzunluğunda, domatesleri yuvarlak yuvarlak dilimleyin

Patlıcanların üzerlerine bir tane domates bir tane biber yerleştirip ortasına kürdan geçirin Tavada salçayı kavurun ve az su ilave edin Tuzunu da atıp sos elde edin Sosu patlıcanların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Not:Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.