Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iskender, kebap, tarifleri

İskender Kebap Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskender Kebap Tarifleri







Evde Iskender Kebap
Malzemeler:
  • 500 gr hazir yaprak döner
  • 1 tane tirnak pidesi yada yoksa normal ama kücük küplere kesilmis pide
  • 2 yemek kasigi tereyagi
  • 1 tane domates ve bir kac sap maydonoz
Sos icin:
  • 1 yemek kasigi sivi yag yada agir olmaz derseniz tereyagi,
  • 1 yemek kasigi salca
  • 1 cay bardagi su,
  • tuz,karabiber
Hazırlanışı:
Pide küp küp dogranarak genis bir tavaya alinir ve üzerine 2 yemek kasigi tereyagi konularak orta ateste sürekli karistirarak kizartilir ve servis tabaklarina pay edilir,yaprak dönerler 1 yemek kasigi sivi yag ile tavada arkali önlü kizartilarak kizartilmis ve servis tabaklarina alinmis pidelerin üzerine düzgünce yelestirilir,sosu icin yine sivi yag, salca,tuz su ve karbiberi konularak kaynatilirve etlerin üzerine gezdirilir en sona ise her tabaga 1 yemek kasigi yogurt konur ve maydonoz ve domates dilimleri ile süslenir (siz domates ve isterseniz yesil sivri biberi közleyipte yerlestiredebilirsiniz)Bu ölcüden dolu dolu 3 porsiyon iskender kebep cikiyor



Alıntı Yaparak Cevapla

İskender Kebap Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskender Kebap Tarifleri



Köfteli İskender Kebabı
Malzemeler:
Sosu için;
• 400 gr orta yağlı koyun kıyması
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 adet soğan
• 3 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 diş sarımsak
• 1/2 kg yoğurt
• 1/2 çay bardağı su
• 2 adet pide
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kıyma bir kaba alınır İçine tuz eklenir Soğan rendelenip suyu sıkılarak posası eklenir Köfte harcı iyice yogrularak uzun ve yassı köfteler yapılıp şişlere geçirilir Köfteler kömür alevinde veya ızgarada arkalı önlü pişirilerek dilimlenmiş pidelerin üzerine alınırÜzerine salçalı sos ve yoğurt gezdirilir Tereyağı eritilip üzerine gezdirilerek servis yapılır
Sosun Hazırlanması:
Tavaya sıvıyağ alınır Salça, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber eklenip birkaç dakika kavrulur Suyu eklenip bir taşım kaynatılarak ateşten alınır
Not: Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.