![]() |
Halka Tatlısı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halka Tatlısı TarifleriHalka Tatlısı Malzemeler:
Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıv***** gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın ![]() Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın ![]() Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın ![]() ![]() Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Kestiğiniz tatlıları soğuk yağa atın ve ocağı en kısıkta açın, tatlıları tavayı arada sallayarak kızartın ![]() Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın ![]() ![]() ![]() Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tatlınızın içi iyi kızarmaz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Halka Tatlısı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halka Tatlısı TarifleriSaray Usulü Halka Tatlısı Malzemeler:
İlk olarak tozşeker, su ve limonla şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır ![]() ![]() ![]() Bu hamur 3-4 dakika pişirilir daha sonra altı kapatılıp, soğumaya bırakılır ![]() ![]() ![]() Daha sonra şanti torbasına doldurup el yağlanarak halka şeklinde sıkılır ![]() ![]() ![]() ![]() Kızaran tatlılar soğuk şerbete atılır ![]() ![]() ![]() Not:Oktay Usta Tarifi ![]() |
![]() |
![]() |
|