![]() |
Domates Kabak Ve Peynirli Mezit (İtalya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Kabak Ve Peynirli Mezit (İtalya)Domates Kabak ve Peynirli Mezit (İtalya) 500 g mezit filetosu 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 2 tatlı kaşığı fesleğen (kıyılmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 750 g olgun' domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 1 kabak (yıkanıp kurulandıktan sonra, verevine ince dilimlenmiş) 60 g kaşarpeyniri (ya da tercihen Provolone peyniri; ince dilimler halinde kesilmiş) Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Fesleğen ve sarmısağı filetoların üstüne serpiştirip, domates parçalarıyla filetoların üstünü kaplayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|