Buharda Pişmiş Çin Mantısı |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Buharda Pişmiş Çin MantısıBuharda Pişmiş Çin Mantısı Malzemeler
Kıymayı biraz su ve yağla terbiyeleyin Bütün baharatlar ekleyip bir kenarda bekletin Un üçte bir ölçek su konarak hamur haline getirilir Sert bir şekilde yoğurduktan sonra on dakika bekletin Daha sonra hamuru bir parmak kalınlığında şeritler şeklinde ayırın() Elde ettiğiniz şeritleri 2 cm lik eşit parçalara ayrılır Oklava yardımıyla bu parçalar açılır Mantı hamurlarının ortalarına bir parça kıyma koyun İstiridye şekli vererek hamurları kapatın Bu mantılar bir tencereye konup buhar ateşinde pişirilir İstenirse soya sosu veya acıbiber sosu ile servis yapabilirsiniz |
|