Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fas, tajin

Tajin (Fas)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tajin (Fas)







Tajin (Fas)



Malzemeler
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 750 gr parça kuzu eti
  • 2 adet patates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • Tuz
Hazırlanışı
Bu yemek yapımında kubbe kapaklı tencere kullanılır Ancak yoksa normal tencere de kullanılabilir Tencerenin tabanına yarım daire şeklinde doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsak konur Üzerine kuzu eti yerleştirilir() Etin üzerine de çatı çatar gibi elma dilimi şeklinde doğranmış patates, boyuna bölünmüş biber ve birkaç parçaya kesilmiş domates konur Tuz serpilir Genelde odunlu ocakta pişer Normal ocakta pişirmek için,; önce hızlı ateşe konur, sonra kısık ateşte 1-1,5 saat pişirilir
Not: Tajin, keçi, deve, dana etiyle de hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.