![]() |
Elmalı İtalyan Dondurması (Apple Gelato) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı İtalyan Dondurması (Apple Gelato)Elmalı İtalyan Dondurması ![]() (Apple Gelato) Gelato, İtalyanca dondurma demek ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 3 yeşil elma, çekirdekleri çıkarılmış ve kabuğuyla rendelenmiş 1 su bardağı krema 1 su bardağı süt 4 yumurtanın sarısı 125gr toz şeker (mümkünse robottan geçirilmiş) 2 yemek kaşığı limon suyu Hazırlanması: Krema ve sütü bir tavaya koyup kaynamasına çok az bir süre kalana kadar ısıtın ![]() Bir kabın içinde yumurta sarılarını ve şekeri çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı tekrar tavaya alıp düşük ısıda karıştıra karıştıra 8 dakika (ya da kaşığın arkasını değdirdiğinizde karışım akmayana kadar) ısıtın ![]() ![]() Limon suyunu ve rendelenmiş elmaları karıştırın ![]() ![]() Karışımı metal bir kaba koyup buzlukta 2 saat bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() İsterseniz çikolata sosu ve cevizle servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|