Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
italya, köftesi, tepsi

Tepsi Köftesi (İtalya)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepsi Köftesi (İtalya)







Tepsi Köftesi (İtalya)

1 kg yağsız dana kıyması (tercihen buttan)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 havuç (ince doğranmış)
2 kereviz sapı (ince doğranmış)
2 soğan (ince doğranmış)
500 g patlıcan (ince doğranmış)
1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri çıkarılıp, ince kıyılmış)
1 yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekleri çıkarılıp, ince kıyılmış)
8 diş sarımsak (ince kıyılmış)
6 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 su bardağı ufalanmış ekmekiçi
2 çorba kaşığı kuşüzümü (isteğe bağlı)
20 salamura asma yaprağı (sapları koparılıp, soğuk su altında durulandıktan sonra, kurulanmış; isteğe bağlı)

Yapışmayan bir tavayı orta ateşe oturtup, ısıtın Isınınca, zeytinyağını koyup, havuçlar, kereviz sapları, soğanlar, patlıcanlar, kırmızı ve yeşil dolmalık biberler ile sarmı-saklan ekledikten sonra, karışımı sık sık karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 8 dakika) pişirin Domatesler ve kekiği ekleyip, ateşi biraz açarak, 2 dakika kaynatın ve tavayı ateşten alarak, karışımın yarısını bir çukur tabağa aktarın Tavayı yeniden orta ateşe oturtup, içinde kalan karışımı, bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin Sonra tavayı ateşten alıp, içindeki harcı bir tencereye aktararak, bir kenarda ılınmaya bırakın Elle tutulacak kadar ılınınca dana kıyması, ufalanmış ekmekiçi ve kuşüzümlerini (isteğe bağlı) ekleyip, bütün malzemenin iyice karışması için ellerinizle iyice yoğurun

Fırınınızı 180 °C'a ısıtın Yuvarlak ve ortası açık bir kek kalıbına asma yapraklarını döşeyip (isteğe bağlı), kenarlarından taşan bölümlerini makasla keserek düzeltin Hazırladığınız harcı bir kaşıkla bastıra bastıra (hava kabarcıkları kalmaması için) yaprakların üstüne doldurup, kalıbı fırına vererek, köfteyi 1 saat 10 dakika pişirin Pişirme süresinin bitimine 5 dakika kala, çukur tabaktaki sebze karışımını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak karışımı ısıtın() Kek kalıbını fırından alıp, üstüne bir servis tabağı kapatın ve tabağı kalıpla birlikte altüst ederek, kalıbı dikkatlice çekip, çıkarın Tencereyi ateşten alıp, tabaktaki tepsi köftesinin ortasındaki boşluğa sebzeli karışımın yarısını kaşıkla doldurun Kalan sebzeli karışımı bir kâseye aktarıp, köftenin yanında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.