Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çayı, için, limon, sıkarak

Çayı Limon Sıkarak İçin

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çayı Limon Sıkarak İçin



Çayı Limon Sıkarak İçin Toplumda özellikle kadın ve çocuklarda en fazla görülen hastalığın kansızlık olduğunu, bunun temelinde sık doğumlar, yemeklerle birlikte içilen çay ile demir bakımından zengin yiyeceklerin tüketilmemesinin yer aldığını bildirildi Türkiye�de özellikle yemek sırasında aşırı çay tüketildiğini, bunun da kansızlığa neden olduğunu belirten Diyetisyen Dr Nurten Budak, şöyle devam etti: �Yapılan araştırmalar, çayda bulunan bir takım maddelerin vücudun demir emilimini engellediğini gösteriyor Biz de yaygın olarak sık çay içen bir toplumuz Bu da kansızlık nedenlerinin başında gelmektedir Bunu önleyebilmek için yemeklerden 1 saat önce ya da sonra çay içilmemelidir Ayrıca, toplumumuzda kahvaltıda çay içme geleneği yaygındır Çayın olumsuz etkisini önlemek için açık ya da limonlu çay içilmesi gerekir Limonda bulunan C vitamininin, demir emilimini artırıcı etkisi vardır Bunun yanında çayın olumsuz etkisini azaltmak için her öğünde mutlaka maydanoz, roka, yeşil biber, domates, salatalık, mevsimine göre portakal, mandalina, üzüm, şeftali gibi C vitamini açısından zengin bir sebze ve meyve tüketilmelidir
Sıcağın, vitaminlerin etkisini azalttığına da işaret eden Budak, �Çok sıcak, bütün vitaminler için olumsuz bir etkendir Ancak, çay suyunun ortalama sıcaklığı 25 derece civarındadır Üstelik bir bardak çayın tüketimi 5 dakika bile sürmemektedir Bu nedenle limonlu çayda bulunan C vitaminin etkisinin azalması söz konusu değildir� dedi Kansızlığın özellikle kadın ve çocuklarda en fazla görülen hastalıkların başında geldiğini ifade eden Budak, şu bilgileri verdi: �Kadınlarda görülen kansızlığın temelinde sık doğumlar yer almaktadır Doğumlar sırasındaki kan kaybı, henüz vücut tarafından yerine konulmadan yeni bir gebelikle tekrar kan kaybı olmaktadır Bunun yanında beslenmeye bağlı yaptığımız hatalar da var Bunların başında da demir bakımından zengin olan et, yumurta, mercimek, pekmez ve yeşil yapraklı sebzeler ile kayısı, incir, üzüm gibi kuru meyveleri tüketmiyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.