Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyük, dünyanın, mağaraları

Dünyanın En Büyük Mağaraları

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın En Büyük Mağaraları

İsim Yer - Özellikleri

Aggtelek Macaristan En büyük sarkıtları olan mağara

Altamira Mağarası Santander, ıspanya Çok eski kaya resimleri
Blue Grotto Carpri Adası Yarı sualtında olan mağarada mavi ışıkların parlaması

Carlsbad Mağarası New Mexico, ABD Dünyanın en büyük mağarası
Jenolan Mağarası Blue Mountains, Avustralya Güzel sarkıt ve dikit oluşumları

Kent Mağarası Torquay, ıngiltere Antropolojik bulgu merkezi
Mammoth Mağarası Kentucky, ABD Mağaranın çapı 16 km dir ve içindeki geçitlerin uzunluğu 482 km yi bulur

Peak Mağarası veya şeytan Deliği (Devil's Hole) Derbyshire, ıngiltere Mağara bir dağın içine yaklaşıık 685 m kadar girer ve yüzeyin 182 m altına iner

Postojna Grotto Trieste, ıtalya Avrupa' daki en büyük skolastik mağara

Singing Cave (şarkı söyleyen mağara) ızlanda ıçeride şarkı söyleyenlerin seslerinin yankılanması ile ünlüdür

Wind Mağarası South Dakota, ABD Kızılderili Sioux kabilesine göre insan ırkının doğduğu mağara

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com