![]() |
Türkiye’Deki Tarım Bölgeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiye’Deki Tarım BölgeleriTürkiye’deki Tarım Bölgeleri Karadeniz Kıyıları: Kış ılıklığına ve bol neme gereksinim duyan çay, fındık, mısır ile tütün, sebze, meyve, keten, kenevir, ayrıca Doğu Karadeniz kıyılarında turunçgil yetişir ![]() Akdeniz ve Kıyı Ege: Akdeniz iklimine uyumlu olan, turunçgiller, zeytin, incir, susam, pamuk, pirinç, turfanda sebzeler, muz, çekirdeksiz üzüm, tütün gibi ürünler yetiştirilir ![]() Marmara: Geçiş iklimi koşullarına bağlı olarak ürün çeşitliliği en fazla olan bölgedir ![]() ![]() İç Tarım Bölgeleri: Yükselti ve denize göre konuma bağlı olarak çeşitlilik gösteren tarım bölgeleridir ![]() Karadeniz Ardı: İç Anadolu ile kıyı arasında geçiş özelliği gösterir ![]() ![]() ![]() İç Anadolu ve Çevresi: Bozkırların geniş yer kaplaması nedeniyle koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvancılık yaygındır ![]() ![]() Erzurum – Kars Bölümü: Yazların kısa ve serin geçmesi tarımsal faaliyetleri sınırlamıştır ![]() ![]() ![]() Doğu Anadolu ve Dağlık Yerler: Tarım alanlarının sınırlı olduğu bu yerlerde hayvancılık ön plana çıkar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|