Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barajı, keban, yapıldı, zaman

Keban Barajı Ne Zaman Yapıldı

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Keban Barajı, Keban ilçesinde, Fırat Nehri üzerinde, 1965 -1975 yılları arasında inşa edilmiş olan elektrik enerjisi üretimi amaçlı barajdır
Beton ağırlık ve kaya dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 16679000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 210,00 m, normal su kotunda göl hacmi 31000,00 hm³ normal su kotunda göl alanı 675,00 km²'dir

Enerji açısından Türkiye’nin ilk dev yatırımlarındandır
1965 yılında yapımına başlanılmıştır 1974 yılında ilk 4 büyük tribünü, 1981 yılında da diğer 4 türbini devreye girdi Barajın toplam kurulu gücü 1330 Megawatt olup yıllık enerji üretimi 6 Milyar kWh dir Kurulduğunda Türkiye’de üretilen elektriğin %20 sini tek başına karşılayan santral şu an tüketilen toplam elektriğin % 8’ini karşılamaktadır Keban Barajı böylece 1950'lerde Hirfanlı Barajı ve Sarıyar Barajı'nda büyük baraj inşaatı tecrübesini kazanmış Türk mühendisliğinin ortaya koyduğu ilk dev baraj olup, gururu ve alnının akıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com