![]() |
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Ne Yetişir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Ne YetişirGüneydoğu Anadolu Bölgesinde Ne Yetişir Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ekonomisi Gaziantep dışında tarım ve hayvancılığa dayanır ![]() ![]() Bölgenin Dünyada en bilinen tarım ürünü antepfıstığıdır ![]() ![]() ![]() Tarım Ürünleri Buğday: Bölgedeki tarım alanlarının yarısından fazlasında buğday ekilir ![]() ![]() Arpa: Bölgede yetiştirilen diğer önemli tahıl olan arpa, en fazla Şanlıurfa, Siirt ve Adıyaman’da yetiştirilir ![]() Pamuk: Bölgede en fazla ekilen endüstri bitkileri arasında yer alan pamuk, halen sulanmakta olan Akçakale ve Gaziantep’te yetiştirilir ![]() Kırmız Mercimek: Kuraklığa dayanıklı bir baklagildir ![]() ![]() ![]() Susam: Az bir alanda ekimi yapılmaktadır ![]() ![]() Çeltik: Siverek’te yetiştirilmektedir ![]() Antep Fıstığı: Bölgenin karakteristik ürünüdür ![]() ![]() Üzüm: Özellikle Gaziantep çevresinde bağcılık gelişmiştir ![]() ![]() Zeytin: Akdeniz ikliminin etkileri görülen Gaziantep yöresinde Kilis ve Islahiye çevresinde yetiştirilir ![]() Tütün: Sulama ile birlikte ekim alanları genişlemektedir ![]() ![]() Sebze: Sulanabilen alanlarda domates, biber, patlıcan gibi çeşitli sebzeler yetiştirilmektedir ![]() Meyve: Bölgenin karpuz üretiminde ayrı bir yeri vardır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|