Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akdeniz, bölgesindeki, ovalar

Akdeniz Bölgesindeki Ovalar

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bölgenin önemli ovaları Antalya ve Çukurova'dır İklim ve sulama imkanları elverişli olduğundan bu ovalar Türkiye'nin önemli tarım alanlarıdır Turfanda sebze ve meyvecilik gelişmiştir

Akdeniz Bölgesi'ndeki ovalar çöküntü alanlarında alüvyonların yığılması ile oluşmuş birikim alanlarıdır Bu birikim alanlarından en önemlileri Çukurova delta ovası ile Hatay çukurluğundaki Amik ovasıdır

Akdeniz Bölgesi'nin batısında, kıyıda Antalya ovası ve Göller Yöresi'nin küçük çöküntü ovaları bulunmaktadır

Tektonik oluşumlu Amik, İslahiye, Maraş ,Burdur ve Isparta ile karstik oluşumlu Elmalı, Tefenli, Bozova, Korkuteli, Ketsel, Avlan Ovaları bölgenin önemli düzlükleridir

Çukurova ve Silifke Ovası delta ovası grubuna girer

Akdeniz Bölgesi Ovaları
  • Çukurova
  • Antalya Ovası
  • Amik Ovası
  • Silifke Ovası
  • Isparta Ovası
  • Acıpayam Ovası
  • İslahiye Ovası
  • Maraş Ovası
  • Burdur Ovası
  • Elmalı Ovası
  • Tefenli Ovası
  • Bozova Ovası
  • Korkuteli Ovası
  • Ketsel Ovası
  • Avlan Ovası

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com