![]() |
Minik Köpek.... |
![]() |
![]() |
#1 |
tatia27
|
![]() Minik Köpek....Minik köpek bir gün ormanda dolaşıp, kelebekleri kovalar, çiçekleri koklarken kaybolduğunu fark etmiş ![]() karsıdan bir leopar geliyor ve belli ki günlük yiyeceğini arıyor ![]() "Simdi başım dertte" diye düşünmüş minik köpek ![]() parçaları görmüş ![]() kemirmeye başlamış, bu arada da arkadaki hareketi kestirmeye çalışıyormuş ![]() Leopar tam saldıracakken minik köpek kendi kendine konuşmuş; -"Ne kadar lezzetli bir leoparmış ![]() mı?" Bunu duyan leopar bir anda donmuş kalmış ve en yakındaki ağaca tırmanarak dalların arasına saklanmış ![]() -"Tam zamanında kurtardım yoksa bu köpeğe yem olacaktım" diye düşünmüş ![]() Bütün bunlar olup biterken bir başka ağacın üstündeki bir maymun olanları izliyormuş ![]() kurtulabileceğini düşünmüş ![]() ![]() ![]() ![]() Gercekleri ögrenen Leopar köpeğin yaptıklarına çok sinirlenmiş ve maymuna: -"Atla sırtıma,gidip sunu yakalayalım" demiş ![]() Ancak minik köpek leoparın sırtında maymunla süratle kendisine yaklaştığını fark edince neler olduğunu anlamiş ![]() "Simdi ne yapacağım" diye düşünürken kaçmaya teşebbüs etmemiş ![]() yerine yine arkasını leoparın geldiği yöne dönerek, kemikleri kemirmeye devam etmiş ![]() Tam leopar saldıracakken yine kendi kendine konuşmuş; -"Bu aptal maymun da nerede kaldı? Yarım saat önce bir leopar daha getirsin diye gönderdim, hala haber yok!" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diplomaside de kurallar böyledir ![]() ![]() ![]() ol, güçlü görün, düşmanını kendi silahı ile yen ![]() __________________
|