Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabağı, ezmesi

Balkabağı Ezmesi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Ezmesi



400 gr balkabağı
300 ml elma suyu
70 ml elma sirkesi
30 gr şeker
1 tutam safran1 küçük kırmızı biber
4 ince yeşil soğan
8 dilim kepekli ekmek
300 gr taze keçi peyniri
biraz anason
tere
pulbiber
tuz

Yapilisi:

Kabağın kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin, minik küp şeklinde doğrayın, elma suyunu, siraaai, şekeri, safranı kaynatın 100 gr kabağı 4 dakika haşlayın, kenara alın Elma suyuna kalan kabakları, anasonu ekleyin Kabakları suyunu tamamen çekinceye kadar 15 dakika pişirin Anasonu içinden alıp, kabakları püre yapın Biberin çekirdeklerini çıkararak küçük doğrayın, küp kabaklarlarla beraber püreye atın, tuz ve pul biberi katın, soğumaya bırakın Soğanları temizleyin ince halka doğrayın Ekmeklerin üzerine bolca peynir sürün, üzerine püreyi sürün, soğan ve tereyle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.