![]() |
Türkler Makarna Sevmiyor! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkler Makarna Sevmiyor!Dünyada kişi başına makarna tüketiminde 28 kilogram ile İtalya ilk sırada yer alırken, Türkiye’de bu rakam 5 ![]() ![]() ![]() Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M ![]() ![]() ABD Tarım Bakanlığı’nca, 1991 yılında yayımlanan raporda yer alan “Sağlıklı beslenme piramidi”nin, günlük beslenmede çok az alınması gereken besinlerle, her gün birkaç kez alınması gereken besinleri gösterdiğini ifade eden Sarıgül, rapora göre makarnanın, sağlıklı beslenmenin en temel unsurlarından biri olduğunu kaydetti ![]() Sarıgül, son yıllarda hızlı nüfus artışı, makarnanın ekonomik olması, pazarlama ve ulaşım olanaklarının artması ile hızlı kentleşme sonucunda, çalışan kadınların hazır gıdaları tercih etmelerinin, makarna tüketimini artırmasının beklendiğini anlattı ![]() Dünyada kişi başına makarna tüketiminde 28 kilogram ile İtalya’nınilk sırada yer aldığını, onu 13 kilogram ile Venezuela ve 11 ![]() “Komşumuz Yunanistan’da kişi başı yıllık tüketim 8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Makarna tüketiminin arzu edilen seviyeye gelememesinde, Türk mutfağında sos kültürünün pek yaygın olmayışının etkili olduğunu anlatan Sarıgül, ayrıca makarna pişirme yöntemleri konusunda halkın yeterli bilgisinin olmayışı, makarna çeşitliliğinin yeni başlaması gibi etkenlerin, Türkiye’deki makarna tüketimini olumsuz etkilediğini kaydetti ![]() |
![]() |
![]() |
|