Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gökkuşağı, pilav

Gökkuşağı Pilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gökkuşağı Pilav




Gökkuşağı Pilav

Kullanılacak Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet havuç
1 çorba kaşığı safran
2 orta boy domates
3 su bardağı et suyu

Hazırlanma Şekli

Önceden tuzlu kaynar suda pirinçleri 10 dakika bekletip süzmeye bırakın Havucu ve domatesleri rendeleyip ateşte suyunu çekene kadar ayrı kaplarda pişirin Tencereye yağı koyun Süzülen pirinçleri ekleyip 10 dakika kavurun ve et suyunu ilave edin Orta ateşte 10 dakika pişirip sonra kısık ateşe alın Pilav pişince üçe ayırın Ayırdığınız bir kısım pilavı rendelenmiş suyu çekilmiş havuçla, ikincisini safranla, kalan pilavı da suyu çekilmiş domatesle karıştırın Karıştırdığınız pilavları kaşar peyniri ile karıştırın Kat kat pasta kalıbına doldurunÖnceden isitilmış 200c fırında 5-6 dakika tutun Kalıptaki pilavı servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin

NOT: Aynı karışımı servis tabağına ortadan başlayarak domatesli pilav, safranlı pilav, havuçlu pilav olarak da sırayla koyabilirsiniz, ortasına da domatesten yaptığınız gül koyup üzerini maydanozla süslüyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.