09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Lazanya Tarifi
Malzemeler
250 gr lazanya
Kara biber
400 gr patlıcan
1 diş sarımsak
300 gr domates
200 gr tuzsuz lor peyniri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
30 gr rende parmesan peyniri /veya/ eski kaşar peyniri
Tuz
Yapılışı
Patlıcanları ayıklayın, sonra da çekirdek kısımlarını çıkarın Küp küp doğradıktan sonra, bir süzgece koyun Üstüne bol tuz serpin ve bir saat kadar, acı suyunu bıraksın diye bekletin Sonra, suyun altında yıkayın, süzün ve sıkmadan mutfak kâğıdı ile fazla suyunu alın
Sarımsağı ayıklayın, havanda az tuz ile ezin Sonra, bir tavada zeytinyağını kızdırın Dövülmüş sarımsağı az çevirin Kısık ateşte, altın sarısı bir renk alınca, içine patlıcanları koyun Karıştırıp 10 dakika kadar pişmeye bırakın İrice doğradığınız domatesleri de katın ve ağzını kapatın 20 dakika kadar pişirin
Bu arada, lazanyayı bol tuzlu suda haşlayın Süzdükten sonra, temiz bir beze yayıp fazla suyunu çektirin Beri yanda, fırın kabını yağlayın Dibine, bir kat lazanya, üstüne de gene bir kat patlıcan yayın Üzerini ise, lor peyniri ve biraz da rende kaşar veya parmesan peyniri ile bezeyin Patlıcan malzemesi ile harcınız bitene kadar, fırın kabınızı kat kat döşeyin En üste kara biber de serptikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, 20-25 dakika kadar kızartın Üstündeki kızarmış peynirin kıvamı bozulmadan ikram edin
|
|
|