Tosun Pasa Pilavi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tosun Pasa PilaviMalzemeler: 4 kişilik 2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet kesme şeker, 1 adet et suyu tableti, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su, 2 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı kuru üzüm, tuz, karabiber, tarçın Yapılışı: Pirinçi ayıklayın Tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin Suyunu süzüp, iyice yıkayın ![]() Tencereye tereyağı koyun ![]() Eriyince tuz, kesme şeker, su, defne yaprağı, tarcın ve et suyu tabletini ekleyin Kaynayınca pirinci ilave edin ![]() Kaynayınca üzerine haşlanmış nohutu ve kuru üzümü yayın ![]() Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 20 dakkika pişirin Dilerseniz çukur bir kaseye pilavı koyup , servis tabağına cevirerek servis yapabilirsiniz ![]() |
|
|
|