![]() |
Etli Sebzeli Fırında Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Sebzeli Fırında PilavETLİ SEBZELİ FIRINDA PİLAV = Malzemeler= 2 orta boy havuç, 1orta boy soğan 4adet biber 4 bardak pirinç 5-6 parça kuzu tandır eti(but olabilir) tuz yağ =Hazırlanışı= Etler daha önceden haşlanır ve soğutulmaya bırakılır,daha sonra yıkanan pirinçler sıcak suda yaklaşın 15 dk bekletilir,aliminyum bir yuyvarlak tepsinin içine soğan,domates,biber ve havuç konarak normal ateşte sote edilir ve ardından ateşten alındıktan sonra içine daha önceden sıcak suda beklettiğimiz pirinç de eklendikten sonra iyice karıştırılır, Haşladığımız etin suyunu pirincin tepsideki yayılımındaki yüzeyine göre su az geçicek şekilde eklenir ve en üstüne et parçalarını yerleştirerek 180 derecedeki fırına verilir takriben 20 dk sonra hazırdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|