Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dilimli, patlican, pilav

Patlican Dilimli Pilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlican Dilimli Pilav



Malzemeler:

4 adet patlıcan
2 su bardağı baldo pirinç
3-4 dal dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı

Kızartma için:

1,5 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Patlıcanlar çubuklu soyulur, tuzlu suda yarım saat bekletilir Bu arada pirinç ayıklanır, ılık, tuzlu bol suya 1 saat ıslatılır Patlıcanlar halka şeklinde yarın cm kalınlığında doğranır, kızgın zeytinyağında kızartılır Kağıt havluya çıkartılır, fazla yağı alınır Tencereye zeytinyağı konur, orta ateşte ısınınca suda beklemiş ve bol soğuk sudan geçirilmiş, süzülmüş pirinç eklenir Pirinç yaklaşık 5 dakika kavrulur, ateşten alınır Üzerine ince kıyılmış dereotu ve tuz eklenir Altı düz bir tencereye kızarmış patlıcanların yarısı dizilir Üzerine kavrulan pirincin yarısı yerleştirilir Kalan patlıcan ve pirinç aynı şekilde kat kat konur En son piriçleri sıyırmadan su eklenir Tencere orta ateşe bırakılır, 10 dakika sonra ateş yarıya indirilir, 10-15 dakika daha pişirilir Üzerine temiz bir örtü kapatılır, yarım saat dinlendirilir Düz bir tabağa ters çevrilir Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.