![]() |
Firik Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Firik PilavıFirik Pilavı tarifi için Malzemeler : ? 1 kg ![]() ? 1 kâse pilâvlık bulgur, ? 1 kâse firik, ? 1 yemek kaşığı biber salçası, ? 1 yemek kaşığı domates salçası, ? Karabiber ve tuz, ? 1 su bardağı nohut - zeytinyağı, ? Yeterince su ![]() Firik Pilavı yemeğinin hazırlanışı: Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek kadar suyu olmalıdır) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|