Kalkanoğlu Pilavi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalkanoğlu PilaviKALKANOĞLU PİLAVI Malzemeler: 1 kg pirinç, 2 litre su, 1 kaşık salça, yeterince et, 250 gr Tereyağı, kemik suyu, tuz Yapılışı: Bir tencereye kemik suyu koyulur Tuzu ve salçası (domates) ilave edilerek iyice kaynatılır Diğer tarafta ölçülü pirinç duru su çıkana kadar yıkanır ve beklemeye bırakılır Pilav etli veya tavuklu olacaksa bunlar pişirilir Su fokur fokur kaynayınca pirinci dökülür, karıştırılır Bu aşamada ateş oldukça kuvvetli olmalıdır Pirinç karıştırıldıktan sonra, ateşin altı kısılarak yavaş yavaş pişmesi sağlanır Suyunu çeken pirinç ateşte bekletilerek üzerine et veya kaburga konulur Diğer taraftan eritilmiş kızgın tereyağı pilavın üzerine dökülür![]() |
|
|
|