![]() |
Madras Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Madras PilavıMadras Pilavı MALZEMELER 2 su bardagi pirinç 1 fincan badem (soyulmus) 2 fincan kuru üzüm 1 çorba kasigi tereyagi 2 sogan Tuz, karabiber YAPILIŞ TARİFİ Kuru üzümü ayiklayin ve su koyup iki dakika kaynatip süzün ![]() bir tasim kaynatip süzün ve kabuklarini soyun ![]() uzunlamasina iki-üç parçaya kesin ![]() ![]() tencereye tereyagi koyun ve yemeklik kestiginiz soganlari ilave edin ![]() Soganlari ocakta 2 dakika öldürün ![]() dakika kavurun ve daha sonra üç su bardagi su koyun ![]() kuru üzüm ilave edip bir tasim kaynatin ![]() firinda yaklasik 15 dakika pisirin ![]() 5-10 dakika demlendirmek için bir kenara alin ![]() tavada, yakmadan kavurup pilava katin ve karistirin ![]() |
![]() |
![]() |
|