Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavı, tavuklu, şark

Tavuklu Şark Pilavı...

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Şark Pilavı...



Tavuklu şark pilavı
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

2 parça tavuk göğüs eti

1 soğan

2 domates

60 gr tereyağı

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi

1 defne yaprağı

1 çay kaşığı kekik

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin Tuz serpip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Eti kevgirle bir tabağa alıp tavuk suyunu saklayın

* Pirinci yıkayıp limonlu ve tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin Bol suyla yıkayıp süzün Soğanı soyup doğrayın Domatesleri soyup küp küp doğrayın

* Tereyağını tencerede eritin Tavuk etlerini ve soğanı ilave ederek kavurun Ceviz, kekik, tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin Pirinci ilave edip 3 bardak tavuk suyunu ekleyin Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Ateşten alıp üzerini kâğıt havluyla örtüp dinlendirin Harmanlayıp servis tabaklarına alın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.