Tavuklu Şark Pilavı... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Şark Pilavı...Tavuklu şark pilavı KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 2 parça tavuk göğüs eti 1 soğan 2 domates 60 gr tereyağı Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin Tuz serpip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Eti kevgirle bir tabağa alıp tavuk suyunu saklayın![]() * Pirinci yıkayıp limonlu ve tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin Bol suyla yıkayıp süzün Soğanı soyup doğrayın Domatesleri soyup küp küp doğrayın![]() * Tereyağını tencerede eritin Tavuk etlerini ve soğanı ilave ederek kavurun Ceviz, kekik, tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin Pirinci ilave edip 3 bardak tavuk suyunu ekleyin Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Ateşten alıp üzerini kâğıt havluyla örtüp dinlendirin Harmanlayıp servis tabaklarına alın Sıcak olarak servis yapın |
|
|
|