![]() |
Karışık Sebzeli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karışık Sebzeli PilavKarışık Sebzeli Pilav =malzemeler= 100 gr taze fasulye Karabiber 1 diş sarımsak 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım demet taze soğan 6 adet bebek mısır (konserve) 200 gr hindi füme jambonu 1'er kırmızı ve sarı dolmalık biber 150 gr dondurulmuş bezelye 100 ml et suyu 125 gr pirinç Tuz =hazırlanışı= Pirinçle pilavı hazırlayın ![]() Taze fasulyeyi yıkayıp keserek üçe bölün ![]() Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin ![]() ![]() Sarımsağı soyup presten geçirin ![]() Taze soğanı temizleyin ![]() ![]() Mısırların suyunu süzüp uzunlamasına ikiye bölün ![]() Hindi fümeyi şert şerit kesin ![]() Yağı kavurma sacında kızdırın ![]() Taze fasulye, biber, sarmısak, taze soğan ve bezelyeyi kavurup et suyunu ilave edin ![]() ![]() Üzerini kapatıp 2 dakika orta ateşte pişmeye bırakın ![]() Hindi şeritlerini tavaya alıp sebzeleri 3-4 dakika daha pişirin ![]() Pilavı sebzelerle karıştırıp servis tabağına alın ![]() |
![]() |
![]() |
|