Tas Pilavi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tas PilaviTAS PILAVI MALZEMELER 1 kg kuşbaşı et 1 kg arpacık soğanı 1 kg pirinç 1 adet havuç 100 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 ½ çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Tereyağının 3/2?sini eritin ve etleri yaklaşık 4-5 dakika kavurun Havuçları ince ince kıyın ve arpacık soğanları ile birlikte ekleyin Salçaları, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pişirin Büyük bir tepsiye etin piştiği tencereyi ters çevirin Tencerenin buharla havaya kalkmaması için üzerine ağır bir şey koyun Tepsiye 7-8 su bardağı su koyun ve kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin Pişen yemeğin suyunu süzün Tencereyi ters çevirin, süzülmüş suyu tencereye alın ve 2 litreye tamamlayarak kaynatın Pirinçleri suya atın Piştikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyağını eritip üzerinde gezdirin Pilavı servis tabağına aldıktan sonra etli karışımı üzerine dökün ve cacıkla birlikte servis yapın |
|