Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marmelatı, narenciye

Narenciye Marmelatı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Narenciye Marmelatı




NARENCİYE MARMELATI

= MALZEMELER =

1 kg meyva (greyfrut, portakal, limon veya mandalina)

1 lt su

2 çay kaşığı limon tuzu

2 kg toz şeker

= HAZIRLANIŞI =

Meyvaları ovarak yıkandıktan sonra greyfrutu sekize, diğer meyveleri ise dörde dilimleyin Çekirdeklerini çıkartıp ince bir kumaştan yapılmış bir torbaya doldurun

Dilimlenen meyvaları, 1 lt su dolu tencereye koyun ve kırkbeş dakika kaynatın Çekirdek torbasını da suyun içine koyun Kırkbeş dakika kadar sonra kaynayan meyvalara iki kg şeker ilave edip iyice karıştın ve tencerenin kapağını örtmeden bir saat daha kaynatın

Marmeladın kıvama gelip gelmediğini anlamak için, bir tabağa kaşıkla damlatıp parmağınızı içine hafifçe daldınlır, eğer pamağın çukurlaştırıp açtığı yer hemen kapanıyorsa henüz olmamış demektir

Kıvaına gelen mamneladın aldığı şekil hemen bozulmaz Marmelât kıvama gelince çekirdek torbasını çıkartıp atın

Bir çay kaşığı suda erittiğiniz, iki çay kaşığı dolusu limon tuzunu marmelata ilave edilip kanıştırın Bir kg meyve ile ortalama altı yedi adet orta boy kavanoz marmelat elde edebilirsinizAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.