![]() |
Narenciye Marmelatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Narenciye MarmelatıNARENCİYE MARMELATI = MALZEMELER = 1 kg meyva (greyfrut, portakal, limon veya mandalina) 1 lt su 2 çay kaşığı limon tuzu 2 kg toz şeker = HAZIRLANIŞI = Meyvaları ovarak yıkandıktan sonra greyfrutu sekize, diğer meyveleri ise dörde dilimleyin ![]() ![]() Dilimlenen meyvaları, 1 lt su dolu tencereye koyun ve kırkbeş dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() Marmeladın kıvama gelip gelmediğini anlamak için, bir tabağa kaşıkla damlatıp parmağınızı içine hafifçe daldınlır, eğer pamağın çukurlaştırıp açtığı yer hemen kapanıyorsa henüz olmamış demektir ![]() Kıvaına gelen mamneladın aldığı şekil hemen bozulmaz ![]() ![]() Bir çay kaşığı suda erittiğiniz, iki çay kaşığı dolusu limon tuzunu marmelata ilave edilip kanıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|