Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
incirli, marmelatı, şeftali

İncirli Şeftali Marmelatı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncirli Şeftali Marmelatı



4 adet olgun
2 adet taze
1 kg şeker
1 adet

Şeftalinin kabukları soyulur, ortadan kesilir ve ince doğranır İncir kabuklu olarak doğranır Tencereye aktarılır, şeker gezdirilir Kapak kapatılır Güneş gören bir yere konur 2-3 saat beklettikten sonra orta ateşe yerleştirilir Köpükleri çıkarsa alınır Şeklini ve rengini kaybetmeye başlayınca oldu demektir Limon sıkılır ve eklenir 10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınır Tencerede soğuyunca kavanozlara çekilir Kapağı sıkı kapatılır

Emeğe Saygı!!!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.