![]() |
Üzümlü Körili Tavuk Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üzümlü Körili Tavuk Salatası1 tatlı kaşığı ayçiçekyağı 6 tavuk göğsü (yaklaşık 750 g derileri ve kemikleri temizlenmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 75 g kuruüzüm (ya da kuşüzümü) 1 iri havuç (kazınıp, rendelenmiş) 1 soğan (rendelenmiş) 1 kereviz sapı (doğranmış) 3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 çorba kaşığı köri 1 çorba kaşığı bal 4 çorba kaşığı mayonez 100 g kırmızı turp (ince çubuklar halinde doğranmış) 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 küçük marul (yıkanıp, kurulanmış) 2 olgun domates (dilimlenmiş) Tavuk göğüslerinin her yanına tuzu serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk parçaları, kuruüzümler (ya da kuşüzümleri), rendelenmiş havuç ve soğanlar, kereviz sapları, limon suyu, curry, bal ve mayonezi bir tencerede karıştırdıktan sonra, tencereyi buzdolabına kaldırarak, salatayı en az 30 dakika soğutun ![]() Turp çubuklarını küçük bir kâsede zeytinyağıyla karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|