![]() |
Kavun Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kavun Salatası1 topatan kavunu (kabuğu soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, yaklaşık 4 cm boyunda düzgün parçalar halinde kesilmiş) 1 küçük kokulu kavun (kabuğu soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, yaklaşık 4 cm boyunda düzgün parçalar halinde kesilmiş) bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı bademyağı (ya da cevizyağı) Bütün kavun parçalarını bir salata kâsesine koyun ![]() Bir kâsede tuz, karabiber ve siraaai karıştırın ![]() ![]() Bademyağını (ya da cevizyağını) kavun parçalarının üstüne damla damla gezdirip, kavun parçalarının parçalanmamasına dikkat ederek iyice karıştırın ![]() ![]() Not: Bu salatada, yukardaki miktarları koruyarak, dilediğiniz kavun çeşitlerini karışık olarak kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|